Werkwijze

''Ieder mens heeft dromen en wensen die, als er niet over gesproken wordt, vaak niet boven komen. Het is onze taak, met u en voor u, deze wensen en dromen in beeld te brengen en te vertalen in een op u afgestemd financieel toekomstplan''.

Tijdens een eerste gesprek (geheel vrijblijvend) maakt u kennis met uw life planner; u geeft hierin aan waarvoor u hem/haar wilt inschakelen; hij/zij presenteert u zijn/haar werkwijze en geeft hierbij aan wat hij/zij voor u kan betekenen;

1. Het proces van FinanciŽle Life Planning:

Exploratie
De life planner ontdekt waar uw passies, talenten en dromen liggen. De life planner wil weten welke zaken er voor u echt toe doen. Hij/zij inventariseert uitgebreid uw financiŽle gegevens (hypotheken, levensverzekeringen, pensioenen, sparen, beleggen, notariŽle zaken, fiscale zaken,overige vaste lasten).

Financieel inzicht
Aan de hand van de geÔnventariseerde gegevens stelt de life planner als financiele basis een eerste ''Persoonlijk Verslag'' op. Dit geeft u inzicht in uw huidige financiŽle situatie bij verschillende scenario's zoals arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, pensioen of onverhoopt overlijden.

Visie
Nu de life planner in beeld heeft wat het financiŽle vertrekpunt is, gaat hij/zij uitgebreid in gesprek over uw doelstellingen. Hij/zij brengt uw hartenwensen en levensdoelen in kaart en bepalen de termijn waarin u uw wensen en doelen wilt bereiken. De sprankeling in uw ogen laat de life planner zien dat hij/zij op de goede weg zit. Als dŠt gerealiseerd zou kunnen wordenÖ.
Een overzicht van uw meest dierbare wensen dient als basis voor uw nieuwe financiŽle levensplan.

Onderzoek
Het nieuwe plan voldoet helemaal aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Wat zou het mooi zijn als u dat zou kunnen verwezenlijken! Nu, de life panner gaat u daarbij helpen! Het is immers zijn/haar vak. Hij/zij staat aan uw zijde en weet wat te doen. Een advies komt namelijk recht uit het hart en is professioneel onderbouwd. In deze fase gaan hij/zij met u op onderzoek uit. Hij/zij stelt vragen en signaleert knelpunten. Waar loopt u tegenaan? Hoe lossen we obstakels op? Hoe is tijd en financiŽle middelen optimaal af te stemmen? Waar moeten concessies worden gedaan? U zult ervaren dat er veel mogelijkheden zijn om uw diepste levensdoelen te realiseren.

Kennis
Nadat het beeld compleet is, maakt de life planner dit concreet in een helder gestructureerd stappenplan. Hierin wordt duidelijk omschreven welke stappen genomen moeten worden om:
o de huidige financiŽle situatie te optimaliseren;
o de obstakels te overwinnen en de wensen te realiseren.
Mocht het nodig zijn dan beschikt de life planner over een netwerk van uiteenlopende specialisten die u tevens van dienst kunnen zijn. Hij/zij werkt vaak nauw samen met gekwalificeerde accountants, fiscalisten, notarissen, makelaars, advocaten en coaches.

Nu is het een kwestie van tijd, durf, discipline en doorzettingsvermogen. U weet welke koers u wilt varen en het is van groot belang om de zeilen volop te hijsen en goed te navigeren.

2. Het proces van Hypotheken

Het hypotheekproces is meer dan het verzamelen van data en het uitdraaien van een aantal mogelijkheden.

De hierboven beschreven fasen van inventariseren en het in beeld brengen van uw wensen en dromen worden in een hypotheekadvies betrokken.

Het kopen van een droomhuis en de evt. hierop af te sluiten financieringen hebben immers een behoorlijke invloed op uw financiele toekomst. Dit wordt dan ook door de life planner volledig en overzichtelijk in beeld gebracht in een financieel Persoonlijk Verslag, waarin ook de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid, WW, pensioen en een onverhoopt overlijden zijn verwerkt. Exellent adviseren wordt dit genoemd.

Realisatie
Een persoonlijk financieel levensplan maken is een grote stap, het daadwerkelijk nastreven ervan is nog groter. Ook een woning aankopen en hierop een hypotheek afsluiten is financieel een heel belangrijke stap in uw leven.

Graag begeleid een life planner u ook bij de uitvoering en realisatie van de benodigde stappen. Indien er financiŽle producten gesloten moeten worden, dan kan hij/zij u hierin ook begeleiden. Dit geschiedt geheel onafhankelijk en objectief.

Onderhoud
De realisatie van uw persoonlijk financieel levensplan zal u veel voldoening geven. Het onderhouden hiervan is een continu proces en zal vaak aan (vele) wijzigingen onderhevig zijn. Om u ook hierin te blijven ondersteunen, werkt de life planner vaak met diverse abonnementen waar u een keuze kunt maken uit het abonnement dat het beste bij u past. Op die manier zorgt u ervoor dat u op koers blijft!


[ Life Planner - Telefoon:  073-5477395 - Mobiel: 06-50517799 - info@life-planner.nl ]
 
[ Life Planning | Basis Idee | Werkwijze | Voor Wie?? | Reacties | Lambert | Contact ]