Reacties...

Een greep uit de reacties die werden gegeven op de volgende vraag:

Stel je bent financieel volledig onafhankelijk. Je hebt genoeg geld om aan je behoeften te voldoen voor nu en in de toekomst. Hoe zou je leven er dan uitzien? Zou je iets veranderen in je leven? Hou je vooral niet in maar geef je dromen de ruimte.

1.
Ik zou een documentaire willen maken over mijn vader die in het verzet heeft gezeten. Hij heeft zoveel moois te vertellen... Als geld geen zorgen meer zou geven maar mogelijkheden, zou familieleven / gezinsleven de aandacht krijgen die ik het graag zou geven. Zouden de familieleden met financiŽle beperkingen geholpen worden en zou ik samen met mijn kinderen zoeken naar manieren waarop wij ons kunnen inzetten voor hulpbehoevende dieren en kinderen op een grotere schaal dan we nu doen. Als ik genoeg geld zou hebben voor nu en altijd, zou ik als eerste mijn baan opzeggen. Ik zou een vrijstaand huis kopen voor mijn vriendin en mij, zodat wij geen geluidsoverlast meer hebben van buren en samen kunnen gaan wonen. Ik zou meer gaan reizen en voor een tijdje vrijwilligerswerk gaan doen bij kinderen die wat liefde en aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld aidswezen.

2.
Ik zou iedere ochtend bedenken waar ik zin in heb en dat vervolgens in mijn eigen tempo doen. Werken zal ik korte periodes van de dag in een eigen bedrijf. Een bedrijf wat maatschappelijk ingesteld is, omdat er geen winst behaalt hoeft te worden. Meer tijd met mijn kinderen en vrouw doorbrengen, dan hoeven ze niet meer over te blijven. Als eerst ga ik een financiŽle waarborging stellen voor mijn kinderen zodat ik daar geen omkijken meer naar hoef te hebben. Ik zou samen met mijn vrouw overleggen naar welk warm land we zouden willen verhuizen, en daar een mooi vrij staand huis met grote veranda kopen. En als bijverdienste een bedrijf die in onroerend goed doet in diverse landen. Ten eerste zou ik mijn schuld inlossen zodat, ik met een schone lei kan herbeginnen. Mijn moeder en afgekeurde broer financieel ondersteunen zodat ook zij eens kunnen genieten van wat luxe. Ik zou een huis kopen voor mezelf en voor elk van mijn dochters, zodat ook zij zouden meeprofiteren van mijn welstand (en welbehagen). Het geluk van mijn kinderen is niet te koop, maar ik zou er wel aan kunnen bijdragen. Gelukkig ben ik ook nu al -zonder die hoop centen- een tevreden en gelukkig mens.

3.
Genieten, delen en geven. Ik zou meer bij mijn eigen energie en spiritueel pad blijven. En dat ook in willen zetten om meer mensen te helpen te genieten van het leven en uit de rat race te stappen. Kijken of ik een groep mensen bij elkaar kan krijgen waarmee je samen een goed werkend idee krijgt om de wereld beter te gebruiken in plaats van het misbruik wat er nu plaats vindt. Eerst eens een half jaar mijmeren over wat ik allemaal nog zou kķnnen en můgen doen (heb pas Sara gezien): zoals bijvoorbeeld studies volgen, reizen, genieten van even helemaal niks hoeven, vrijwilligerswerk en weet ik veel van wat allemaal nog meer op mijn pad zou kunnen en mogen komen. Ik zou er absoluut het aller-allerbeste voor mijn eigen ontwikkeling uithalen!

Zie ook: Life Planner in de pers


[ Life Planner - Telefoon:  073-5477395 - Mobiel: 06-50517799 - info@life-planner.nl ]
 
[ Life Planning | Basis Idee | Werkwijze | Voor Wie?? | Reacties | Lambert | Contact ]